It’s time to make conscious choices; it’s time time to Take it slow Het Outfits Ooit Eurovisie Opvallende Songfestival Meest De Op VGMLqzjSUp
  • Gratis verzending vanaf € 49,- in NL | € 150 in BE & DE
Nederlands
  • English Adidas Glide 8 Supernova Hardloopschoenen Boost Dames gv6IYb7mfy

Duurzaamheid fascineert mij. Alles wat met duurzaamheid en kleding te maken heeft, trekt mijn aandacht. Maar niet alleen in mode, ook in architectuur, design, materialen en voeding. Duurzaamheid brengt iets positiefs met zich mee. Wanneer je duurzaamheid toepast in je levensstijl of onderneming ben je bewust van de gevolgen van jouw keuzes op mens en milieu. Je wilt jouw impact op het milieu minimaliseren en voelt je daar vervolgens enorm goed bij! Adidas Glide 8 Supernova Hardloopschoenen Boost Dames gv6IYb7mfy

 

Duurzame materialen bij de kledingcollectie van Take it slow

Wanneer modemerken zich bezighouden met duurzame materialen gaat mijn textiel hart sneller kloppen! Ik heb namelijk Fashion and Textile Technologies gestudeerd en aardig wat geleerd over materialen, van de vezels tot aan de stof. De duurzame materialen trokken tijdens de studie mijn aandacht het meeste. Een mooie blouse van lyocell, Swedish Stockings van gerecycled nylon of het kledingmerk Kowtow dat alleen gebruik maakt van biologische katoen maken mij blij. En hopelijk jullie ook! Laat ik wat meer vertellen over de meest gebruikte duurzame materialen die bij Take it slow gebruikt worden:

 

1. Lyocell / Tencel mijn favoriet!

Heb jij al een kledingstuk van Adidas Glide 8 Supernova Hardloopschoenen Boost Dames gv6IYb7mfylyocell in je kast hangen? Want dan snap je wat ik bedoel. Lyocell, ook wel bekend onder de merknaam Tencel, krijgt er gelukkig steeds meer fans bij! En dat is maar goed ook. Want lyocell is een erg duurzaam materiaal. Lyocell is een 100% natuurlijke vezel, gemaakt van houtsnippers. Van de houtsnippers wordt pulp gemaakt, van die pulp worden garens gemaakt om vervolgens daarvan een stof te weven. Een kledingstuk van lyocell pik je er zo uit. Kleding van lyocell heeft immers een lichte glans, voelt zacht aan en heeft een luxueuze uitstraling.

 

2. Biologische, organisch en ecologische materialen

Ik begrijp het als je door de bomen het bos niet meer ziet. Wanneer is een materiaal nou echt duurzaam? Kleding van biologische materialen zijn gemaakt van natuurlijke materialen als katoen, linnen of wol. Bij het verwerkingsproces van biologische materialen wordt er geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen of andere middelen die schadelijk zijn voor dier, mens en milieu. Er zijn verschillende keurmerken om aan te tonen dat kleding op een verantwoorde en ecologische manier (met respect voor de natuur) gemaakt is. De keurmerken vind je in de Take it slow webshop onderaan de kledingmerk pagina’s. In het volgende blog ga ik dieper in op de verschillende keurmerken die je vindt bij de kledingmerken van Take it slow.

 

 

3. Gerecyclede materialen

Yes! Misschien nog wel het meest duurzame materiaal wat er is. Het hergebruiken van materialen in plaats van nieuwe stoffen maken. De stof, kleding of een plastic fles wordt teruggebracht naar de vezel om deze vervolgens opnieuw te verwerken tot garens. Gerecyclede materialen komen we steeds vaker tegen. Niet alle materialen kunnen worden hergebruikt. Bij gerecyclede materialen moet de kwaliteit worden gewaarborgd. De meest voorkomende gerecyclede materialen bij producten van Take it slow zijn polyester, nylon en wol. Denk hierbij aan de Swedish Stockings panty’s die op een duurzame manier gemaakt zijn van gerecycled nylon. De stiksels van een Matt & Nat tas die gemaakt zijn van gerecyclede plastic flesjes. Of de binnenkant van de roze Filippa K parka plus wool die gemaakt is van gerecycled polyester.

 


 

 

To do: Tentoonstelling Earth Matters in het Textielmuseum

Van 10 juni 2017 t/m 26 november 2017 is er een Tentoonstelling in het Textielmuseum samengesteld door Lidewij Edelkoort & Philip Fimmano. Aan de hand van de vier thema's krijg je een beter beeld van de duurzame cyclus en materiaalstudies.Adidas Glide 8 Supernova Hardloopschoenen Boost Dames gv6IYb7mfy

 

  1. 'Stil staan bij de oorsprong' : De herkomst van een vezel.
  2. 'Ingrediënten verzamelen' : Zoals jagers-verzamelaars op zoek waren naar eten, zo jagen ecologisch-bewuste ontwerpers op organische ingrediënten.
  3. Adidas Glide 8 Supernova Hardloopschoenen Boost Dames gv6IYb7mfy
  4. 'Materialen heruitvinden' : Samengesteld uit afval, of opnieuw gevormd door natuurlijke en synthetische ingrediënten.
  5. 'Duurzame productie' : Zo min mogelijk gebruik van water en chemicaliën, efficiënt omgaan met energie en lokaal produceren zijn hun uitgangspunten.

 

Een aanrader voor wie net zoals mij duurzame materialen boeiend vindt! Laat je in een berichtje hieronder weten wat jouw favoriete duurzame materiaal voor kleding is? Of wat je van de tentoonstelling vond?

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

RECENTE ARTIKELEN
HerenKoop New Goedkopeamp; Dame Balance ynOwmN80v
TAGS

Slow newsletter & €5,- korting ontvangen?

Abonneer

WORLD OF TAKE IT SLOW

– Nike Force Air Mushroommushroom Suede 1 '07 Heren Basketball Lv8 31JFKTulc
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat wij je de beste ervaring op onze website geven. Manage cookies